Buiten de deur eten als je candida hebt

‘Zullen we naar de Chinees gaan?’ ‘Nee, daar zit echt overal suiker in het eten.’

‘Pizzaatje?’ ‘Hmm, sorry, gluten.’

‘Die leuke tent dan aan het strand? Daar hebben ze veel groenten.’ ‘Ja leuk! ….oh helaas al vol.’

Dat mijn vriend nog met mij uit eten wil, is een wonder. Tijdens het candidadieet is spontaan uit eten gaan er niet bij. Ik ga ruim van te voren op zoek naar een plek met genoeg mogelijkheden die binnen het candida dieet passen. Afgelopen weekend was het weer zo ver, we zouden lekker buiten de deur eten. Intussen zorg ik dan dat ik het initiatief neem, zodat we niet voor verrassingen komen te staan zoals een kaart met alleen maar kaasfondue of All-You-Can(dida)-Eat Sushi. Al zijn dat trouwens plekken waar we sowieso niet te vinden zijn. Ik zoek vooral naar restaurants waar ze veel alternatieven op de kaart hebben staan of waar puur gekookt wordt zonder gesuikerde dressings bijvoorbeeld.

Dit weekend heb ik weer een favoriet aan het lijstje in Haarlem kunnen toevoegen. En nee, ik word niet gesponsord. Ik vind het vooral leuk om informatie te delen met mensen die last hebben van candida en geen zin hebben om alles zelf uit te zoeken. Ik vind dat wel leuk en daarom vind je in mijn blogs vaak ‘places to go’ en ‘tips and tricks’ voor de candidaten ;-).

Haarlem heeft er sinds kort een hotspot bij: ROAST. Een typische hipster plek waar je zonder baard en knotje als man niet meetelt en waar je als vrouw ongegeneerd met je handen kan eten, want hier kluif je de aller lekkerste kip van de botjes af! Je raadt het al, bij Roast staat alles in het teken van de kip. En laat dat nou net in het candida dieet passen. Dat niet alleen, als side dishes serveren ze heerlijke salades zonder dressing. En als je een halve kip bestelt, heb je niet eens meer zin in friet, al moet je jezelf dat natuurlijk niet ontzeggen na je dieet. Maar voor degene die er midden in zitten, is dit ook een prima plek om gezellig met vrienden te eten.

Zo zoek ik iedere keer weer naar plekjes waar je zonder er bij na te denken kunt eten als je midden in je dieet zit. En het worden er gelukkig steeds meer! Hou de blog dus in de gaten, want mijn oog reikt verder dan Haarlem. Fijne week en smakelijk eten, met kip of zo.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *