Full of shit

Even mijn ruggengraat verlengen, een fax eruit doen, een grote boodschap doen, een nummertje twee maken, keutelen, een bruine trui breien of de WC-eend voeren. Er zijn tientallen manieren om te zeggen dat je moet poepen. Het is niet iets wat we even luidkeels over de kantoortuin roepen. Sterker nog, sommige mensen durven het niet eens buitenshuis te doen. Stel je voor dat die ene leuke collega (ja, ik werkte ooit ergens waar de toiletruimte gemengd was) net jouw toilet binnen loopt, terwijl jij niet weet hoe snel je eruit moet komen vanwege ademhalingsproblemen. Hij kijkt voortaan met hele andere ogen naar jou.

Maar toch, je hoort het weleens: niks moet, behalve poepen. Want als je het niet doet, is er echt iets mis. En zelfs als je poept, kan er nog wat aan schorten. Daarom valt het aan te raden om altijd even achterom te kijken voordat je de boodschap het riool in stuurt. Aan je poep kun je zien en ruiken hoe het met je gezondheid staat. Daarvoor zijn zelfs lijstjes ontwikkeld. Van de week zag ik hem weer voorbij komen op televisie en ik was verbaasd over het aantal mensen dat de juiste drol heeft. Bijna niemand. Onder welke categorie valt jouw boodschap?

1 Harde keutels

2 Worstvormig maar klonterig

3 Worstvormig met scheuren

4 Gladde worstvorm

5 Zachte keutels

6 Papperig

7 Waterig, vloeibaar

Als je nummer drie en vier poept, zit je goed, dan is je ontlasting gezond en normaal. Het ruikt niet of nauwelijks en je hoeft bijna niet af te vegen, het is dus ook nog goedkoop! Je poept minimaal één en maximaal drie keer per dag. Dagelijks poepen is gezond! Poep je de overige nummers, dan is er iets aan de hand. Je vertering is niet goed, voedingsstoffen worden niet opgenomen, je lijdt aan constipatie enz. Dat is belastend voor het lichaam en kan allerlei gezondheidsklachten veroorzaken. Kijk voortaan dus even achterom voordat je doortrekt, het kan van levensbelang zijn. En als het er goed uit ziet, kun je schaamteloos zeggen dat je een nummertje drie of vier gaat doen!

3 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *