Gif in mijn lijf

Gif in je lijf? Ja, het geldt voor iedereen, we hebben allemaal wel iets van gif in ons lijf. Van de fijnstof die we inademen tot de pesticiden op onze groenten. En zie schimmel ook maar als een soort gif, het geeft je tenslotte een hoop ongemakken. De lever draait dus overuren, want het drijft alles af wat niet goed is. Het breekt bijvoorbeeld ook de alcohol van je witte wijntjes of Belgische biertjes af, dat kan al een hele dagtaak zijn!

Dus soms is het fijn om je lever een handje te helpen. Bij ontgiften komt het woord detoxen naar boven. Het is niet nieuw, het gebeurde al in de oudheid, het zogenoemde vasten. Tegenwoordig is het bij religies niet meer zo streng dat je helemaal niet meer mag eten. Maar het strenge vasten bestaat nog wel, voornamelijk in de natuurgeneeskunde, denk aan sapvasten. Mijn vader deed dat dertig jaar geleden onder begeleiding van de arts Hans van Waning. Het maakte onderdeel uit van een intensief reinigingsprogramma van de darmen. Met succes, want mijn vader genas van zijn reumatische klachten, terwijl de reguliere geneeskunde aangaf dat hij was uitbehandeld. (huh? Ja echt!)

Vasten heeft dus een positieve uitwerking op je lichaam. Maar doe het nooit alleen! Ga op zoek naar een gespecialiseerde arts die jou intensief kan begeleiden. Vasten is meer dan leven op water en groentesapjes. Wil je meer weten, lees dan het boek ‘Alles over Vasten’ van Hans van Waning.
Zelf begin ik vandaag op een laagdrempelige manier aan een grote schoonmaak van mijn lichaam. Ik hoop hiermee toch beetje gif te verwijderen. Ik doe het via het Cleanse and Restore programma van doTerra. Via blogs, Facebook, Twitter en Snapchat (@Grapefoodie) hou ik jullie op de hoogte van mijn lichamelijke ontwikkelingen. Het is dus geen intensieve reiniging, eerder een grote lenteschoonmaak. (Timing! 😉 ) Ik verwijder hiermee niet al het gif, maar mijn lijf krijgt wel een periode om op adem te komen en hiermee hopelijk ook een flinke energie boost!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *