Vrolijk Pasen! Of is het een lijdensweg?

Zonder dollen, als je candida hebt, is het echt he-le-maal niet leuk en gezellig om met vrienden en/of familie aan een rijkelijk gedekte tafel plaats te nemen. Laat staan dat de Paas- of zeg maar, alle andere dagen vrolijk zijn. De hele dag ben je bezig met ingrediënten lezen, checken, dubbel checken. In de tijd die rest, zit je op sites te struinen naar hapjes of gerechten die nog enigszins te knagen zijn. Alles bij elkaar opgeteld blijft er onder de streep weinig over: groenten, eieren en groenten. Wat nou vrolijk Pasen?

Als oud candida sufferer weet ik precies hoe het op dit soort dagen gaat. Je kijkt er niet reikhalzend maar kokhalzend naar uit. Want als je niet een keukenprinses bent, schiet het leuke, gezellige en lekkere zonder schuldgevoel er helemaal bij in. Het heeft me jaren gekost om zonder na te denken allerlei lekkers op tafel te toveren en zelfs bij mijn suiker,- gist,- en E-nummers etende vrienden en familieleden een met kruimels belegde lach op het gezicht te toveren. En het goede nieuws is, dat kan jij (met candida of andere suiker-, en gistintoleranties) ook! Want ik heb voor jou allemaal leuke en lekkere recepten speciaal voor de feestdagen.

Bijvoorbeeld zelfgemaakte, knapperige crackers. Of een zoete, groene smoothie. Of eiermuffins, vandaag helemaal in stijl. Langzaamaan komen de recepten binnen gedruppeld op www.Grapefoodie.nl. En daar staat zelfs al de overheerlijke glutenvrije bloemkoolpizza die je zonder schuldgevoel zo naar binnen kan schuiven!

Je hoeft het dus allemaal niet meer uit te zoeken, dat heb ik al voor je gedaan. En voor de mensen die-whaaaa-wel-alles-kunnen-eten, zijn de recepten net zo lekker! Wordt het toch nog voor iedereen een Vrolijk Pasen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *