Hotspots om candida-proof te eten – deel 2

De meivakantie hier in Haarlem is dit jaar maar liefst twee weken lang, wat een verwennerij! Dat betekent dat jullie dus ook voor de tweede week een candida-proof-hotspot-top-drie krijgen. Mijn keus is gevallen op Rotterdam. Ik heb er tot twee keer toe langere tijd gewoond, een wereldtijd! Wees nou eerlijk, het is toch zeker ook een wereldstad met een wereldhaven, wereldse architectuur en werelds eten. Hoewel, dat laatste zou ik eerder hemels eten willen noemen. In Rotterdam hebben ze het begrepen! Snel naar de top 3 dus.

Op nummer 1 – Spirit

Spirit is onderdeel van de Groene Passage, een walhalla voor iedereen die van lekker en bio houdt. Dus na je koffie, ontbijt of lunch, kun je meteen je boodschappentas vol gooien met allerlei verantwoorde lekkernijen. Ik was ooit fan van de croissantjes met kaas van de broodafdeling, hmmmm! Das war einmal.  Gelukkig is er Spirit om onze tong te strelen. Een hippe uitstraling en nog veel hipper en niet te vergeten verantwoord eten. Ze hebben er zelfs chocomousse gemaakt van avocado, mijn favoriet! Wat zo fijn is aan deze plek is dat er een counter is, waar je zelf je bordje kunt samenstellen. Dus als je niet veel mag, ben je niet afhankelijk van een kaart, maar bepaal je helemaal zelf je menu.

Op nummer 2 – Baker and Moore

Ik was hier nog niet zo lang geleden voor het eerst. Het  stond al maanden op mijn Things To Do List. En de zaak heeft me niet teleurgesteld, zelfs niet mijn alles etende tafelgenoten. De taartjes komen van Sue-Food. Zij maakt de aller lekkerste taartjes zonder suiker. Pas wel op als je midden in je dieet zit, dan moet je helaas ook deze taartjes vermijden. Maar er staat nog genoeg op de kaart. Je kunt er ook gewoon glutenvrij eten.

Op nummer 3 – Fenix Food Factory Katendrecht

Al was het maar vanwege de watertaxi die je kunt nemen om bij de Fenix Food Factory te komen. Hier worden werkelijk al je zintuigen geprikkeld. Het is een loods met verschillende aanbieders van heerlijke en eerlijke producten. Je kunt met een houten plank in de hand je menu samenstellen met producten van het seizoen. Aanrader!

In de tweede week van de vakantie hoef jij je hoofd dus ook niet te breken over waar je nou wel of niet kunt eten. Hou de blog in de gaten, er komen regelmatig hotspots voorbij!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *