Een geoliede machine

‘Doe je zo dan nog even olie op je voetjes?’ ‘Welke olie?’ Mijn zoon kijkt mij nonchalant aan en nog voordat hij aangeeft dat hij oregano zal gebruiken, schiet mijn vriendin in een onbedaarlijke lach. Ze kan haast niet geloven dat mijn zoon van negen reageert alsof ik vraag wat hij op zijn brood wil. Haar lach werkt aanstekelijk en opeens besef ik me dat wat voor ons dood normaal is, voor de meeste mensen een ver-van-hun-bed-show is. Essentiële oliën zijn (nog) niet bij iedereen ingeburgerd.

Het is misschien ook wel wazig. Wat voor een vage health-freak-trend is dit nu weer, hoor ik mensen denken. Oliën in je nek smeren, verstuiven, opdrinken, huh?! Het moet niet gekker worden. Maar dat wordt het juist wel. Sinds ik de oliën gebruik heb ik een aantal bijzondere dingen meegemaakt. En het mooie is dat het om een natuurproduct gaat, dus baadt het niet, dan schaadt het niet.

Zo doe ik een druppel lavendel tegen mijn gehemelte als ik een beetje suf ben door slaapgebrek (Pling! Fris en fruitig). Verdwijnt de voetschimmel van mijn zoontje als hij er Breathe op doet (een samenstelling van oliën) en diezelfde Breathe helpt mij bij een verstopte neus. Laat ik er wel bij zeggen dat dit allemaal ondersteunend is. Ik pak de oorzaak van klachten altijd van binnenuit aan, met voeding en supplementen. Maar zo’n olie kan enorme verlichting brengen.

Vorige maand kreeg ik een combi olie met de mysterieuze naam ‘Immortelle’. Werkt tegen rimpels, groeven en plekjes op je huid. Een beetje sceptisch rolde ik de roller over mijn groef op mijn voorhoofd en langs de vele plekjes op mijn huid. In de Facebookgroep las ik dat veel mensen weg fikten na het gebruik van deze krachtige olie, dus ik was wat voorzichtig. Maar wat een effect! De plekjes trekken weg en puisten durven niet eens meer op te komen (dat laatste heeft ook te maken met mijn eetpatroon ;-).  Dus zo’n olie werkt bij iedereen weer anders.

Iedere keer als ik het boek erop na sla om te kijken welke olie waarvoor wordt gebruikt, besef ik me weer hoe mooi de natuur in elkaar steekt. Alles om ons te helpen is voor handen! Ik gebruik de oliën van doTerra en het mooie is dat het fairtrade is. Dus de boeren krijgen een eerlijke prijs en er worden in hun dorpen zelfs scholen gebouwd. Het is geen eenrichtingsverkeer!

Die lach van mijn vriendin symboliseert eigenlijk wat die oliën met mij doen. Het is een nieuwe passie die ik in een korte tijd in mijn leven heb geïntegreerd en waarvan ik een enorme lach op mijn gezicht krijg als ik weer eens iemand heb kunnen helpen met één van de oliën. En ik vind het nog mooier dat mijn zoontje er nu om vraagt. Bijvoorbeeld om lekker te slapen, of om rustig te worden. En als het lachen mij om de één of andere reden vergaat, gooi ik gewoon citroen, wilde orange en grapefruit in de verstuiver. 😉

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *