Candida Cleanser

Ok, het is weer zover. Een maand geleden besloot ik weer even een candida cleanse te doen. Gewoon om het zekere voor het onzekere te nemen. Maar ‘even’  zijn 45 dagen die nu wel heeeeel erg lang duren. Om precies te zijn ben ik bezig met de Candida Cleanser. Een topproduct uit Amerika waarbij de candida met wortel en al wordt uitgeroeid. Andere supplementen doen net niet wat Candida Cleanser wel doet, namelijk de harde schaal die om de schimmel heen zit, kapot maken zodat je immuunsysteem de schimmel kan terug brengen naar een gist, zoals het hoort te zijn.

Omdat ik al enige jaren schimmelvrij leef (wel met een suikervrij en low carb dieet) dacht ik dat de cleanse niet veel zou uitmaken. Ik wilde vooral weten of er nog resten zaten die met de laatste veeg opgeruimd konden worden. Nou lieve mensen, dat heb ik geweten. Ik ben nu bij de 32e dag en mijn lijf is enorm aan het opruimen, poeh. Obstipatie sinds het begin, lage energie, gevoel van stijfheid (alsof ik 80 ben) meer krampen tijdens ongesteldheid, stijve nek- en schouderspieren. Maar ik sta niet meer met een volle neus op, mijn hoofd is helder, ik ga door emotionele processen wat weer een hoop oude troep opruimt, mijn huid is stukken beter (al komt er hier en daar toch nog een pukkeltje doorheen) en ik slaap goed.

Dus er gebeurt een hele hoop. Ze noemen het ook wel de die-off. De candida sterft (dit keer voorgoed) af en dat geeft toxische reacties. Ik had alleen niet verwacht dat het nog zoveel zou zijn. Al is het nog geen tiende van hoe ik me voelde toen ik van top tot teen onder de candida zat. Ik heb in al die jaren dus echt wel iets goed gedaan. Het suiker vermijdende gedrag was niet voor niks.

Intussen weet ik dat je zonder deze supplementen heel moeilijk definitief van je candida overgroei af komt. Mensen die in mijn praktijk komen met de hulpvraag voor candida, krijgen dan ook Candida Cleanser mee. Je slikt 5 dagen 4x per dag een supplement en daarna 10 dagen niet. Je volgt gedurende de hele periode een suikervrij en koolhydraatarm dieet.

In een eerder blog heb ik al geschreven dat het na het dieet belangrijk is om je darmen te helen. Want candida kan je darmen kapot maken, waardoor je na het bestrijden van de schimmel nog steeds klachten hebt. Niet leuk. Dus hierna ga ik weer een traject in, namelijk die van het GAPS dieet. Gewoon om zeker te weten dat ik dan voorgoed van het gezeur af ben.

Wil je meer weten over het GAPS dieet, kijk dan bij mijn vorige blogs, daar beschrijf ik uitgebreid wat het precies inhoudt. Ik ga nu maar weer eens een kopje bottenbouillon drinken, goed voor mijn darmen. Fijne week allemaal!

En als je meer wil weten over de Candida Cleanser, kijk dan op mijn site, of stuur mij een privéberichtje. De Candida Cleanser is hier te koop: bit.ly/22zB2qj

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *