Kinderen en candida

De appel valt niet ver van de boom. Mijn zoontje heeft voetschimmel en zoals de trouwe lezers al weten, is dat ook candida. Op zich niet iets om verbaasd over te zijn. We erven onze darmflora van onze ouders en ik kan je vertellen dat die van mij niet optimaal was toen ik zwanger was, maar ook in de jaren daarvoor was het ver onder de maat.

Daarover vertel ik een andere keer. Terug naar de voetschimmel. Die ontstond nadat mijn zoontje een aantal maanden zwemles had via school. Je kent het wel, alles moet snel, snel, snel tijdens schooltijden, dus je kunt je voorstellen dat die kids half nat hun sokken, schoenen en kleding in schieten. Dat wordt door artsen vaak als oorzaak gegeven voor de voetschimmel: niet goed afdrogen na het douchen en/of zwemmen.

Helaas ligt het wat ingewikkelder. Want waarom zou een natte teen zorgen voor voetschimmel? Dat kan alleen als het immuunsysteem niet goed werkt. Je immuunsysteem is er juist voor om je te beschermen en als een natte voet al teveel is om de boel in balans te houden, dan is er behoorlijk wat aan de hand. En bij mijn zoontje is dat al een hele tijd. Gelukkig gaat het nu stukken beter met hem.  Met een glutenvrij dieet voorkomen we van die donkere ringen die afsteken op een licht gevende, lijkbleke huid. Hij heeft meer energie en kan tegenwoordig sociaal emotioneel ook veel meer hebben.

We zijn er nog niet, iemand die geboren is met een dysbiose (onbalans in de darmen) heeft veel tijd nodig om te helen. Op zich zou dat redelijk snel kunnen, ware het niet dat hij te maken heeft met zijn omgeving. Op school, feestjes en partijtjes is er snoep in overvloed. Een tijd lang hebben we het (op advies van een orthomoleculair arts) buiten de deur kunnen houden. Hij straalde! Totdat hij zich realiseerde dat hij anders was in zijn ogen en dat willen kinderen vanaf 7 jaar niet.

Dus nu kijken we per keer wat mogelijk is. Vooral voor mama heel moeilijk, want ik weet dat hij de volgende dag of dagen er zo’n last van heeft. Loslaten……..weet iemand trouwens waar die knop zit? Ik kan zelfs het idee dat andere kinderen voetschimmel hebben niet loslaten. Want die ouders weten niet beter dan dat een crème de boel weer oplost. Terwijl de oplossing in de darmen zit. Het is tenslotte candida. Maar ja, ik kan niet de hele wereld helpen. Met deze blog hoop ik dan toch mensen te bereiken die er geen weet van hebben en nu dan misschien voetschimmel met andere ogen gaan bekijken en benaderen.

Oh ja, en mijn zoon is van de voetschimmel af gekomen. Een paar weken geen suiker en gedruppeld met oliën van doTerra. Allemaal puur en zuiver dus. Hopelijk blijft de schimmel nog even weg.

Wil jij nu zo snel mogelijk van je voetschimmel of kalknagel af? Klik dan hier

Wil je meer weten over candida, meld je dan aan voor het webinar en klik hier

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *