Een boost voor je immuunsysteem

Soms kom je in een situatie waarbij je lichaam continu onder stress staat. Het is niet altijd mogelijk om die adrenaline uit je lijf te mediteren of te denken of te pushen. Geef je lichaam dan in ieder geval een goede boost om de stress op te vangen. Daarvoor kun je een combi van de volgende producten gebruiken:

L-Glutamine – Een goede beschermer voor je darmen, want daar zit een belangrijk deel van je immuunsysteem.

Probiotica – De darmen bestaan uit goede en slechte bacteriën. De slechte worden vaak met antibiotica verwijderd, maar daarmee verdwijnen ook de goede. Probiotica bevat goede bacterie culturen ter ondersteuning van je darmflora.

Vitamine D – In Nederland moeten we dat jaarrond slikken. Ok, mijn stash was op afgelopen zomer op en toen vond ik dat we best genoeg zon hadden ter compensatie. Maar wist je dat D wordt opgeslagen in vet om te kunnen gebruiken in de winter? Oorspronkelijk kwam dat vet vanuit het rijke dieet dat in de zomer genuttigd werd, want een overvloed aan groenten en natuurlijk heerlijke vruchten. Verder kwam vitamine D vroeger voldoende uit voeding. Maar wie eet er tegenwoordig nog levertraan? En je moet wel heel veel eieren eten om genoeg binnen te krijgen. Dus lieve lezers, elke dag vitamine D. Een tekort is vaak de bron van chronische aandoeningen als reuma, artrose, diabetes, botontkalking en verlies van spierkracht. Ik zeg, olé voor vitamine D!

Vitamine C – Dat kun je natuurlijk gewoon uit fruit en groente halen, maar is stressvolle situaties kan het geen kwaad om je lichaam extra te ondersteunen.

Optioneel: Rescue Spray van Bach, een ondersteuning bij stressvolle situaties. Het is een kruidenpreparaat en het helpt mij om rustig te worden.

Verder zijn er genoeg voedingsmiddelen die jou heel erg kunnen helpen. Mijn favorieten: blauwe bessen, bramen, rode bessen, paranoten (niet meer dan drie per dag) selderijsap en bottenbouillon. Absolute hulptroepen in tijden van stress.

Vergeet niet dat voldoende slaap en rust misschien nog wel het beste werkt. Slaap als je stress hebt meer dan normaal. Gaat dat moeilijk omdat je piekert? Probeer dan eens wat druppels lavendel olie op je kussen, sommige mensen slapen voor het eerst sinds jaren in één keer door!
Tot slot is misschien de beste oplossing wel om uit een stressvolle situatie te stappen. Of om je grenzen aan te geven of om je uit te spreken. Wat bij jou past. Keep calm and Carry on…….

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *