Drie kleine stapjes voor een betere gezondheid

Gezond leven, voor de een iets dat vanzelfsprekend is, voor de ander een onmogelijke opgave. Ik blog wel vaker tips voor een gezond leven, maar als feedback krijg ik dan regelmatig te horen dat het in de praktijk allemaal ingewikkeld is. Smoothies, groene sapjes, zelf gemaakte crackers, budwig papjes, lever ontgiften, HOE. DAN? Ok, ik benader het te veel vanuit mezelf ;-/ en daardoor vergeet ik dat ik een hele andere achtergrond heb qua gezond leven dan de meeste mensen om me heen.

Daarom ga ik terug naar de basis. Stel, je bent iemand die het druk heeft, niet kan koken, geen inspiratie voor lekkere, gezonde recepten heeft en graag naar gemaksvoedsel grijpt. Je enige bicep training is het liften van je biertje of glas wijn. Dan heb ik hier drie simpele tips die je per direct kunt invoeren in je dagelijkse leven. Makkelijk, gezond én lekker.

Meer groente, duh….hoe dan??

Een grotere inname van groente, levert geheid al een beter gevoel op, maar kan ook zorgen voor meer energie, een betere stoelgang of minder hoofdpijn. Gelukkig is dat op een eenvoudige manier toe te passen in een leven vol afhaalshizzl en kant -en-klaar maaltijden. Naar de supermarkt moet je toch. Haal dan  bij de groente afdeling meteen even een bakje cherry tomaatjes en twee komkommers. Snij de komkommer ’s ochtends klein, doe een paar tomaatjes in een bakje en neem het mee als tussendoortje. Dan heb je al 50 gram of meer van de 200 gram die je dagelijks minstens moet eten. Natuurlijk kun je ook kiezen voor wortels, paprika, selderij of wat je maar wilt.

Fruit

Als je dan toch even stil staat bij de groente afdeling, neem dan meteen een zak appels, wat bananen en mandarijnen mee. Makkelijk voor onderweg en altijd beter dan een snack verpakt in een folietje. Twee tot vier stuks per dag is genoeg voor bijvoorbeeld vitamine C.

Drank

Bewaar alcohol voor speciale gelegenheden (daar wordt het ook lekkerder van) of als je wilt, kun je het helemaal weglaten. Moet jij eens opletten wat het met je lichaam en geest doet. Drink gedurende de dag water en/of kruidenthee en max drie kopjes koffie per dag. Gooi frisdrank, verpakte vruchtendrankjes en energiedrankjes voorgoed in de prullenpak. Het levert alleen maar ellende op. En oh ja, water kun je lekker maken met stukjes munt, komkommer, bessen en andere vruchten.

Drie simpele stappen die ervoor zorgen dat jij weer een beetje dichter bij een gezond leven bent zonder dat het heel veel van je vraagt. Je kunt ook met één van deze stappen beginnen en het langzaamaan uitbreiden met de volgende twee stappen. Begin gewoon en kijk wat er gebeurt, heel veel succes!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *