Het geheim van beter slapen (zonder benzoo(i)tje)

Het nieuws van de dag is dat bij ongeveer 7000 ouderen die jaarlijks ten val komen, slaapmedicatie de belangrijkste oorzaak daarvan is. Dat de oudere medemens zo vaak onderuit gaat, is al vervelend genoeg. Wat mij nog meer schokt, is dat er zo veel ouderen aan de slaappillen zit. Dat niet alleen, 1,7 miljoen Nederlanders slikken slaappillen. Gemiddeld neemt een gebruiker 180 tabletten per jaar, blijkt uit cijfers van de Stichting Farmaceutische Kengetallen.

De kans is groot dat je niet meer in slaap kan vallen zonder een pilletje te nemen. Dat betekent dat je bijna iedere dag of om de dag het medicijn moet slikken. Misschien wel naast de dagelijkse andere medicijnen die op recept op het aanrecht staan. Dat moet allemaal verwerkt worden door de lever. Een overbelaste lever zorgt weer voor veel andere vervelende ongemakken als obstipatie, ontstekingen, vermoeidheid, hoofdpijn, bloedarmoede enz.

Het goede nieuws is dat het helemaal niet nodig is. Er zijn manieren om op een natuurlijke manier je lichaam te ondersteunen. Je kunt met natuurlijke middelen prima in slaap vallen, je lever ontgiften of fitter worden. Ze zijn al regelmatig voorbij gekomen, essentiële oliën.

In het geval van een betere en gezonde nachtrust is Lavendel de absolute kampioen. Hier lees je wat de effecten van lavendel zijn.

Je kunt ter ondersteuning de olie Serenity gebruiken en als je behoefte hebt aan doorslapen, kun je Lemon achter de oren doen. Overigens is Lemon een uitstekende olie om je lever te ontgiften en te ondersteunen.

Slaappillen en vele andere medicijnen worden heel snel voorgeschreven. Er wordt niet gekeken naar de oorzaak van de slapeloosheid. Als je de wortel van het probleem aanpakt, is de kans groot dat je op iets heel anders uitkomt dan een slaappil. Essentiële oliën kunnen je daarbij op een natuurlijke manier ondersteunen. Wees lief voor je lijf en leden, zo blijf je met beide benen op de grond staan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *