Drie tekenen van een overbelaste lever

Wat heb je op je lever? De uitspraak komt niet zomaar ergens vandaan. De lever verwerkt afvalstoffen. Als dat niet goed gaat, is je lever overbelast, ook als het over negatieve emoties gaat. Het is belangrijk om je lever goed te ondersteunen. Zeker in deze tijd waarbij je lever door allerlei onzichtbare factoren van buitenaf het zwaar te verduren heeft. Plastic in ons eten en in onze omgeving, anti-aanbaklagen in pannen, fijnstof, cosmetica, bestrijdingsmiddelen, gassen enz. Je lever heeft er een fulltime job bij gekregen. Daardoor gaat er heel veel energie zitten in het verwerken van al die gifstoffen. Soms te veel, waardoor het lichaam uit balans raakt. Hoe weet je of je lever overbelast is?

Vermoeidheid

Dat klinkt als een dooddoener, omdat vermoeidheid wel duizenden oorzaken kan hebben. Maar het kan echt verschil maken als je je lever gaat ontgiften. Zoals eerder gezegd moet je lever nu nog harder werken dan ooit. Dat kost je hele lichaam energie. Als dat allemaal in het opschonen van de lever gaat zitten, blijft er minder energie over voor andere processen. Na een detox is er een schone lei, waardoor de lever met nieuwe energie de bezem langs alle gifstoffen kan halen. Probeer je lever ook dan niet te veel te belasten. Bijvoorbeeld door iets minder alcohol te drinken, meer groenten en fruit te eten en iedere dag te beginnen met een glas water met citroenolie. Je lever is tussen 4.00 en 10.00 aan het resetten. Een mooi moment dus om hem te ondersteunen!

Schimmelinfecties

Candida is een organisme met een stofwisseling, het scheidt dus stofwisselingsproducten af die in het bloed terecht komen. Een van die stoffen is aceetaldehyde, dat is ook een afbraakproduct van alcohol. Deze stof werkt als zand in een tandwiel of in het wieltje van een rolschaats, dat betekent dat het niet lekker loopt. Het is ook als zand in je hersenen, wat maakt dat je een kater hebt als je te veel hebt gedronken. Als je dus veel candida in je lijf hebt, heb je de hele tijd een katterig gevoel. Er komen dus extra toxines vrij en die moeten door je lichaam verwijderd worden. Ook dat gaat gepaard met klachten. Je kunt bijvoorbeeld de hele dag het gevoel van een kater hebben.

Stijfheid en pijnlijke gewrichten

Die kunnen ontstaan bij een verzuurd lichaam. Dat betekent dat de PH waarde van je bloed uit balans is. De oorzaak van verzuring komt vaak door de aanwezigheid van te veel afvalstoffen in je lichaam. Hee? Dus de lever heeft dat niet kunnen afvoeren? Klopt, en ook de nieren zijn overbelast. Tijd dus voor een detox.

Ga overigens nooit alleen met een serieuze detox aan de slag. Het ontgiftingsproces moet goed begeleid worden omdat er allerlei klachten verergerd worden in reactie op de detox. Een deskundige weet welke processen er spelen en kan jou daarbij helpen. Je kunt wel al kleine stapjes aan je dagelijkse dieet toevoegen. Zoals bijvoorbeeld elke dag beginnen met een glas citroenwater. En meer groenten en fruit toevoegen aan je dieet. Vergeet ook niet je emoties te uiten, zo heb je net iets minder op je lever.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *