Vier mogelijke oorzaken van kringen onder de ogen

Je denkt al gauw aan slaapgebrek als je donkere kringen onder je ogen hebt. Maar wat als je voldoende slaapt en genoeg energie hebt? Kijk dan eens naar de nieren. Die staan in nauw contact met het gebied onder je ogen. Als je daar iets afwijkends ziet, is het nuttig om eens te kijken naar de werking van je nieren. Drink je bijvoorbeeld voldoende vocht?

Vochthuishouding

De nieren regelen de vochthuishouding. Bij te weinig vocht kunnen de nieren niet goed functioneren. Drink voldoende water en af en toe wat kruidenthee om de vochthuishouding op peil te houden. Het kan ook zijn dat je te veel zout consumeert. Zout neemt veel vocht op waardoor er ook en tekort aan vocht kan ontstaan.

Te zuur

Bij een te zuur dieet, kunnen de nieren ook overbelast zijn. Zuren krijg je binnen via vlees, vis, eieren, suiker, geraffineerd voedsel enz. Zorg dat je 60 tot 70 procent basisch (dus niet zuur) eet. Basisch zijn groenten en fruit.

Kalium tekort

Er kan sprake zijn van een mineralen tekort. Te weinig kalium beïnvloedt de nieren negatief. Je vindt dit mineraal in waterkers, gedroogde vruchten, vlees en noten.

Emoties

De nieren staan ook in verbinding met emoties. Als je emoties als verdriet en angst niet goed verwerkt, heeft dat effect op de werking van je nieren. Loslaten is daarbij het toverwoord, maar ja, waar zit die knop? Probeer er in ieder geval niet tegen te vechten, wat er zit, gaat niet weg door weerstand. Kijk er eens naar en voel wat er met je lichaam gebeurt. Het is pure energie. Die energie kun je gebruiken. Misschien voor iets moois, misschien voor iets heel anders. Maar het is er en het hoeft niet weg.

Dus die kringen onder je ogen proberen je iets te vertellen. Misschien heb je het antwoord nu gekregen. Probeer het eens uit en bekijk jezelf over een tijdje eens goed in de spiegel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *