Het gevaar van schimmels (candida) in huis

Hier bij Grapefoodie praat en schrijf ik altijd over candida. Dan heb ik het altijd over Candida Albicans, een gist dat huist in onze darmen, op de huid, in de mond en in de vagina. Het lichaam kan deze gist prima onder controle houden zolang het immuunsysteem in balans is. Maar de candida kan zich omvormen tot en schimmel als er sprake is van een vochtige omgeving. Je ziet het ook wel bij baby’s als ze luieruitslag hebben. Of bij vrouwen als ze last hebben van een vaginale schimmelinfectie.

Maar schimmels zijn er niet alleen op en in het lichaam. In huis kunnen ook schimmels ontstaan als het klimaat er vochtig is. Die schimmels zijn slecht voor je gezondheid. Mensen die in een huis wonen met veel vocht zijn vaak ziek doordat de schimmels het immuunsysteem aantasten. Met name voor kinderen is vocht schadelijk, ze kunnen allergische reacties krijgen, astma en andere luchtweginfecties ontwikkelen.

Eén van de bekendste aandoening die door candida veroorzaakt wordt, is een chronische voorhoofdholteontsteking waar mensen met een vochtig huis veel last van hebben.

Het is dus belangrijk om je huis op de juiste temperatuur te houden zodat het niet vochtig wordt. Hou ook schimmels in de badkamer in de gaten, want ook die hebben een nadelig effect op de gezondheid. Hou het goed droog en maak het regelmatig schoon.

Zo is het dus niet alleen belangrijk om je interne huishouding goed te verzorgen, ook je externe huishouding draagt bij aan een gezond lichaam vrij van overtollige candida!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *