Candida proof ‘pasta’ recept

Pasta, hmmm, ik at het vroeger een paar keer per week in allerlei varianten. Het is natuurlijk lekker makkelijk klaar te maken en je kunt het met alle soorten groenten combineren. En je kunt er veel van maken, waardoor je de hele week iets extra’s achter de hand hebt voor noodgevallen. Behalve als je candida hebt.

Tegenwoordig eet ik helemaal geen pasta meer. Niet de pasta zoals we die gewend zijn, gemaakt van meel of volkorenmeel. Toen ik candida had, moest dat natuurlijk van de lijst geschrapt worden. Ik vond dat jammer, maar ik wilde vooral graag van de schimmel af, dus het was niet moeilijk om het te laten staan.

Ik at veel groenten, eieren, vis en af en toe vlees, noten, zaden en rijstwafels. Eigenlijk miste ik de pasta niet. Bovendien was het enige alternatief de courthetti; pasta gemaakt van courgette. Eigenlijk heeft dat nu veel meer mijn voorkeur, dus dat staat regelmatig op het menu.

Iets te vaak naar de mening van mijn zoon. Toch komt de gewone pasta er niet meer in. Voor hem wil ik nog weleens glutenvrije pasta halen, maar dan maak ik voor mezelf iets anders. Tegenwoordig valt er gelukkig genoeg te kiezen!  Zoals pasta gemaakt van zeewier, superlekker en zelfs goed gekeurd door mijn elfjarige zoon.

Het is snel klaargemaakt en heeft een hele lekkere, zilte smaak. Ik vind het heerlijk met pesto, mijn zoon heeft liever tomatensaus met balletjes. Helemaal prima, twee sausjes op hete fornuis, sinds de candida draai ik er mijn hand niet meer voor om.

Dus kijk eens in de winkel welke zeewier pasta’s er allemaal zijn, er zijn super veel soorten en merken, misschien vind je zelfs een favoriet. Ik ben zelf fan van I Sea Pasta, te koop bij de Albert Heijn. Lekker met pesto of tomatensaus of avocadodressing. Zo eet ik toch weer vaak pasta.

Oh ja, ik word niet gesponsord, ik deel recepten, producten en merken waarvan ik weet dat ze honderd procent candidaproof zijn. Ik heb het zelf allemaal getest.

Geniet van het pasta pesto recept!

Wat heb je nodig:

Zeewier pasta (van I sea pasta van AH)

1 ui

2 teentjes knoflook

Paar ansjovisjes

1 broccoli

Doperwten

1 Zak verse spinazie

Groene pesto

Peper

Pan heet water

Hoe maak je het:

Laat de zeewier pasta 20 minuten weken

Fruit de ui in een pan met kokosolie

Stoom de kleine broccoliroosjes

Snij de visjes fijn

Voeg de knoflook toe aan de ui

Voeg de spinazie eraan toe

Laat de spinazie slinken

Voeg de visjes toe aan de groenten

Doe de gestoomde broccoli bij de groenten

Haal na 20 minuten de pasta uit het water en laat het uitlekken

Meng de pesto met de pasta en verdeel tot slot de groenten over de pasta.

Eet smakelijk!