Wat heeft angst met candida te maken | Vrij van Candida

Hoe meer ik bij mezelf blijf en gevoelens en patronen ontdek, hoe meer ik besef dat al mijn klachten voortkwamen uit angst.

Een subtiele angst.

Dat zich uit in perfectionisme, een controlfreak zijn en in je hoofd leven.

Dan ben je uit verbinding met je lijf. Je lijf dat haarfijn weet welke kant je op mag gaan.

Angst klinkt zo groot en dramatisch. Dat kan het zijn als je bijvoorbeeld in levensgevaar bent. Dat ben ik gelukkig nooit geweest. Mijn angsten gingen over de angst om afgewezen te worden, dus altijd pleasen.

De angst om verlaten te worden (hetzelfde natuurlijk) dus altijd naar de ander toe bewegen (letterlijk).

De angst alle controle kwijt te raken en mezelf te verliezen.

Als je het leest, klinkt het allemaal heel heftig. Maar dat was het niet, want het was onbewust. Ik heb geen slecht leven, ik kan enorm genieten van het leven. Dansen, samen zijn met vrienden, sporten, in de zon liggen enz.

En toch…

Vanuit die onbewuste overtuigingen, ontstaat een gedragspatroon en van daaruit een gevolg. Oorzaak-gevolg. En dan kun je tot de conclusie komen dat het leven op een aantal vlakken heel veel geploeter en gedoe met zich meebrengt.

Als analytisch ingesteld persoon vraag ik me dan altijd af, hoe komt dat? Waar komt dat vandaan? Hoe kan ik anders kiezen? Hoe ga ik voorbij mijn irreële angsten? (tip, herken je dit, luister dan ook eens naar de podcast Van Angst naar Vertrouwen 😉)

En wat is er waar van die belemmerende overtuigingen? Want belemmerend is het zeker! Alleen al vanwege het feit dat je lichaam continu in de overleefstand staat en schreeuwt om aandacht door middel van allerlei vage klachten.

Overleefstand omdat je altijd over je grenzen heen gaat.

En dan komen we bij het thema van deze groep: candida. Aan de basis van candida zit iets op een ander niveau dan eten. Namelijk angst.

Toen ik die aan ging kijken en meer voor mezelf durfde te kiezen, verdwenen de klachten als sneeuw voor de zon. Ik hoefde zelfs niet meer allerlei dingen te laten staan.

Hoe geweldig is dat?

Omdat er in de groep ook de vraag kwam hoe je emoties kunt voelen. Heb ik bedacht om dat aan de hand van een podcast uit te leggen en een meditatie eraan toe te voegen.</p>

Dus hou de podcast Vrij van Candida in de gaten.

En wil je voor eens en altijd van de candida af en deze vrije zomer ook echt VRIJ beleven, kijk dan op mijn site voor de mogelijkheden. In het Premium Plus programma gaan we ook daadwerkelijk kijken naar je angsten.

Enne, het is niet dat ik nu volledig angstvrij leef. Luister maar eens naar de podcast Van Angst naar Vertrouwen. Maar ik herken het nu wel en kan er mee gaan zitten, waardoor het al snel lichter voelt.

Dat gun ik jou ook!

Liefs, Leonie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *