Drie redenen voor koude handen en voeten

Ben jij ook iemand die altijd last heeft van koude handen en voeten? Lees dan even door, want de kans is groot dat er een oorzaak voor is en dat je er vanaf kan komen.

De meest voorkomende oorzaak van koude handen en voeten is een tekort aan ijzer. Dan is er sprake van bloedarmoede. Daardoor treedt een tekort aan zuurstof op en kunnen verschillende processen niet goed werken. Behalve altijd koude handen en voeten, kun je ook last hebben van duizeligheid, blauwe lippen, flauwvallen, transpireren, vermoeidheid. IJzer kun je halen uit appelstroop, rood vlees en linzen. Vitaminen C zorgen ervoor dat het ijzer beter wordt opgenomen.

Koude handen en voeten kunnen ook komen door een onbalans in de schildklier. Hypothyreoïdie staat voor en vertraagde schildklier. Ook hier gaan processen langzamer waardoor je last kunt hebben van koude handen. Raadpleeg bij schildklierproblemen altijd een arts. Probeer ook je jodium inname te verhogen.

Tot slot kan candida ook de boosdoener zijn voor ijzige handen en voeten. Candida overgroei wil zeggen dat de gist candida albicans in de darmen niet meer door je immuunsysteem in balans gehouden kan worden. Daardoor wordt het een schimmel en gaat het woekeren. Dat brengt een heleboel gezondheidsproblemen met zich mee. Van vermoeidheid tot vaginale schimmel en van kalknagels tot terug kerende voorhoofdholteontstekingen. En dus ook koude handen en voeten. Een speciaal dieet in combinatie met de juiste supplementen zorgen ervoor dat je candida weer naar normale proporties wordt terug gebracht. Kijk hier voor tips over candida.

Zit je het hele jaar met je handen in je mouwen en je voeten in dikke sokken? Kijk dan eens of bovenstaande oorzaken misschien bij jouw klachten passen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *