Waar kun je lekker en candida-proof eten?

Tijdens mijn candida dieet wilde ik nooit buiten de deur eten. Ook bij vrienden eten probeerde ik altijd zo vriendelijk mogelijk te vermijden. Ik wilde niemand tot last zijn, maar was ook bang iets te moeten eten dat de candida weer zou aanwakkeren. Dus dook ik zelf altijd de keuken in om dingen uit te proberen en om zeker te weten dat ik het juiste at. Dat is natuurlijk helemaal niet gezellig voor je vrienden en familie, geen klap aan!

Intussen weet ik wel waar ik lekker en zonder schuldgevoel buiten de deur kan eten. Die plekjes wil ik jullie candida-sufferers niet onthouden, dus deel ik hier een lijstje met hotspots voor iedereen die het leven buiten de deur weer wil vieren. Woehoe! Omdat in Haarlem woon, begin ik met de leuke plekjes hier.

Op nummer 1 – By Lima

Hier hebben ze zelfs geroosterde kikkerwten! Die maak ik vaak zelf, maar hoe leuk is het als je dat tijdens een borrel op een terras kan bestellen? Daarnaast is er een keur aan veganistische, vegetarische en glutenvrije gerechten. Alles is biologisch en er wordt niet met geraffineerde producten gewerkt. Wacht niet langer en laat je verwennen by Lima!

Op nummer 2 – Wolkers

De eigenaar begrijpt het heel goed als je iets niet mag eten en is altijd bereid daar aanpassingen in te doen. Ooit kwam er een vrouw met de vraag of hij ook suikervrije soja heeft. Helaas moest hij haar teleurstellen, maar niet voor lang. Je kunt er nu heerlijk koffie drinken met suikervrije soja, hoera! Mocht je brood mogen eten, dan kun je hier met het heerlijke zuurdesem echt je hart ophalen.

Op nummer 3 – Het Veerkwartier

Het is niet in de stad, je moet er even voor omrijden, maar het is de moeite waard! Je kunt hier gluten- en suikervrij borrelen. Ze hebben heerlijke groentechips, smakelijke soepen en zelfs boekweitpannenkoeken voor de kleintjes, dus ook voor jou! Bovendien organiseren ze vaak leuke evenementen met live muziek, dus zo kom je tijdens je dieet toch weer tot leven.

Zo, mocht je in de vakantie nog ergens heen willen gaan, dan weet je dat Haarlem een candida proof optie is. Fijne vakantie, geniet ervan!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *