The monster returns

En zo hoef ik niet meer in de verleden tijd te praten, maar is monster Candida weer deelgenoot van het nu. De supplementen zijn weer in huis gehaald, de dosering vitamine C is verdubbeld en het dieet wordt vrolijk voort gezet. Al smokkel ik nu wel met gezoute cashewnoten, die zou ik eigenlijk rauw moeten eten, maar de gezouten versie is mijn heimelijke genoegen.

Vorige week was het dus weer raak. Na een portie flink schelden, vloeken en tieren, pakte ik de draad weer op. De strijdlust is terug. Gelukkig ben ik competitief ingesteld. De toiletgang is na een week van ellende nu alweer terug bij het oude vertrouwde ritme. De neus loopt niet meer bij het minste of geringste en de ogen kijken weer helder vooruit. Dus de schade is in principe snel te herstellen, dat maakt mij weer blij!

Nu is de vraag, wanneer ik dan weer gezellig aan tafel kan proosten met een alcoholische versnapering. Het antwoord moet ik nog maar even laten voor wat het is. Ik heb zojuist een afspraak gepland met de huisarts met de vraag of hij me wil testen op wel of geen candida en evt andere oorzaken van mijn klachten. Maar ja, als ik nu driftig de strijd aan ga en de schimmel al bij de lurven heb gegrepen, valt er donderdag natuurlijk niets te zien van het veelkoppig monster. Dan is het in ieder geval goed nieuws als er geen candida gemeten wordt.

Tot die tijd slik ik trouw mijn enorme stash aan supplementen en laat ik alcohol, azijn, suiker, witmeel , gist, schimmel en geraffineerde producten voor wat het is.

Volgende keer mijn ervaring bij de huisarts. Het dieet wordt niet door iedere arts serieus genomen. Het is mijn eerste kennismaking met deze huisarts, ik ben benieuwd hoe hij hierin staat!

Volg Grapefoodie via deze blog, twitter, facebook en periscope, daar komen regelmatig lekkere recepten voorbij waarbij de tafelgenoten ook hun vingers aflikken.

Heb je vragen over candida, stel ze!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *