Gezonder leven, maar hoe?

‘Hé Leo, ik wil wat gezonder gaan leven, maar hoe doe ik dat? Kan ik groenten in de vriezer gooien, want ik ben alleen en het is zonde om dingen die over zijn, weg te gooien.’ Zomaar een vraag van mijn eigen, lieve broer! Je zou haast denken dat het voor hem een makkie is. Gezonde opvoeding, health freak als zus. Blijkbaar is het niet gemakkelijk om de kennis over gezondheid ook in de praktijk te brengen.

Net als de meeste mensen bestaat de lunch van broerlief uit brood. Ik zie dat ook bij veel cliënten, brood staat ’s morgens en ’s middags op het programma en het is heel moeilijk om daar in je hoofd van af te komen. Want wat moet je anders eten en hoe?

Het is niet zo moeilijk. Om te voorkomen dat je bijvoorbeeld groenten moet weggooien, kun je in de avond extra eten maken voor de volgende dag. Zorg dat je altijd verse komkommer, tomaatjes en iets van paprika in de koel hebt liggen en voeg dat toe aan je maaltijd die je de vorige avond al hebt klaargemaakt. Zo maak je het nog verser!

Bij je ontbijt kun je denken aan een omelet, gebakken ei gecombineerd met avocado en tomaat. Zo voeg je meer groenten toe aan je eetpatroon en hoef je niet die 250 groenten bij het avondeten naar binnen te proppen. En je kunt een omelet belegd met groenten of sla ook mee nemen naar je werk.

Dit zijn een paar handige tips om op een makkelijke manier gezonder te leven:

Standaard in de koelkast: wortels, komkommer, sla (rucola, boerenkoolblaadjes, gemengde sla) spinazie, paprika. En buiten de koelkast tomaatjes, citroenen, gember, uien en knoflook. Het is allemaal heel makkelijk toe te voegen aan je omelet of maaltijd van de vorige avond.

Daarnaast heb ik een heleboel plastic bakjes om het in te bewaren of mee te nemen. Je kunt een klein koeltasje aanschaffen of een vriestasje van de supermarkt met een koelelement erin gebruiken. Zo komt je eten altijd vers aan.

In de weekenden kun je lekker gaan bakken. Van crackers tot bananenbrood. Maar denk ook aan soep voor de hele week.

Verder is het lekker om altijd allerlei soorten noten en zaden in huis te hebben. Voor tussendoor of ter garnering. En als je veel gaat bakken is het handig om een aantal melen in huis te halen. Denk aan speltmeel, amandelmeel, kokosmeel.

Kijk ook eens op mijn Facebookpagina Grapefoodie en op mijn tijdlijn Leonie de Jong , daar deel ik regelmatig recepten. Wil je echt alles weten over candida? Meld je dan aan als lid voor de besloten Facebookgroep Vrij van Candida. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *