Kijk uit met het candida dieet

Dat klinkt misschien wat vreemd uit de mond van een voedingsdeskundige gespecialiseerd in het behandelen van candida. Wat ik ermee wil zeggen, is dat je niet alleen moet gaan ploeteren om van je candida ad te komen. Op internet is het een jungle van allerlei adviezen en de meeste diëten zijn zo streng, dat je op die manier geheid tekorten oploopt. Laat je dus goed adviseren en begeleiden door een deskundige.

Als je mij al een tijdje volgt of kent, weet je dat het candida dieet erg beperkt is. Het komt erop neer dat je alle suikers, witmelen, vruchten, zoetmiddelen (natuurlijk en onnatuurlijk) bewerkte producten, alcohol en gisten moet laten staan. Over gisten verschillen veel therapeuten van mening. Ik ga hier uit van mijn eigen ervaringen en het weglaten van gist, had zeker een goed effect op mij. Vandaar dat ik adviseer om het een tijdje weg te laten.

Op zich is het weglaten van al die producten niet moeilijk. Het is alleen voor veel mensen lastig om te weten wat ze dan wel mogen eten. Bovendien zijn de meeste mensen niet bekend met de tijdspanne die er nodig is om van de candida af te komen.

Zelf ben ik veel te lang door gegaan met het suikervrije dieet. Gevolg was dat ik totaal geen energie meer had en uiteindelijk in een burn-out terecht kwam. Ik heb mijn lichaam volledig uitgeput door helemaal geen suikers te eten. Ons lichaam heeft suiker nodig om voor energie. Dus als je dat te lang weglaat uit je dieet, raakt je lijf uitgeput.

Door schade en schande ben ik wijzer geworden. Daarom heb ik ook een online programma uitgeschreven waarbij het dieet bestaat uit drie fases. De eerste fase is echt zonder suikers, maar die duurt niet te lang. Want als je alles suikers weglaat, gaat de candida draden vormen en op zoek naar suikers buiten de darm. Dat is een situatie waar je echt niet in terecht wil komen. In de tweede fase wordt er al het één en ander toegevoegd en in de derde fase mag je ook bepaalde soorten fruit eten en daarna kun je langzamerhand weer gaan opbouwen.

In zes weken leer jij wat je kunt doen om van je candida af te komen. Video’s, handouts, webinars, supplementen en vijf weekmenu’s maken deel uit van het programma. Deze maand komt het Vrij van Candida programma online. Wil je meer weten, kijk dan ook eens op Grapefoodie en/of volg mij via Twitter, Facebook en YouTube. Kortom je krijgt bij Grapefoodie de juiste begeleiding om van je candida af te komen. Zo hoef je niet alleen die jungle in te gaan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *